BR Bonheiden Rijmenam

Home/kandidaten BR contact BR nieuws

 


Karel Milis

  Karel Milis

Mijn naam is Karel Milis en ik ben gehuwd met Lieve Kaesemans. We hebben een dochter Victoria en wonen sinds 1975 in Bonheiden. Ik studeerde filosofie in Leuven en informatica in Brussel en Antwerpen. Op de BR30 lijst sta ik op de 11de plaats.

Dertien jaar geleden sloot ik me aan bij BR30, de enige neutrale partij in Bonheiden waarin ik mij terug kon vinden. Gedurende 12 jaar was ik voorzitter, tot ik enkele maanden geleden het voorzitterschap doorgaf aan Lode Van Looy.

Veel mensen in Bonheiden begrijpen niet hoe het komt dat BR niet aan het bestuur is. Maar dat is het resultaat van een echt politiek spelletje geweest dat te allen prijzen N-VA het burgemeesterschap moest opleveren. Met als gevolg een zeer eigenaardige situatie.

De zetelverdeling maakt dat duidelijk:

BR30 heeft 8 zetels in de gemeenteraad (GR)

N-VA heeft 6 zetels in de GR en 2 zetels in het college

CD&V heeft 5 zetels in de GR en 3 zetels in het college

Groen heeft 3 zetels in de GR en 2 zetels in het college.

De grootste partij werd dus uit het bestuur gemanoeuvreerd. Trouwens, terzijde gezegd, vind ik persoonlijk dat een burgemeester maximaal 2 legislaturen na elkaar mag aanblijven. Daar zijn goede redenen voor.

BR30 staat voor echte communicatie en overleg met de bevolking. Belangrijke beslissingen zullen samen met de bevolking worden genomen. Dat zeggen we niet alleen maar we zullen dat ook zo doen. Verwacht van ons geen beloftes die we niet kunnen nakomen. We willen de mensen niets wijsmaken en dat kan van de andere partijen niet altijd worden gezegd.

Dat geldt voor enkele pijnpunten in het bijzonder:

-     Ik zou wel eens willen weten wat de jeugd ervan denkt dat er na 6 jaar nog altijd geen KJOC is gerealiseerd.       Door onbekwaamheid? Ondertussen is het project meer dan 1.200.000 €  duurder geworden. Is dat beheer           van een goede huisvader?

-     De mobiliteit moet in Bonheiden-Rijmenam absoluut aangepakt worden. Door het nieuwe beheermodel   van       De Lijn dreigt het openbaar vervoer een ramp te worden.

-     Schulden doorschuiven naar volgende jaren om te kunnen uitpakken met een mooi begrotingsresultaat is en       blijft een vorm van bedrog: het volgende bestuur moet er dan voor opdraaien.

Hoog tijd dat er opnieuw een degelijk en ernstig bestuur wordt aangesteld. Een bestuur dat zich inzet voor de burgers en niet bezig is met eigen belangen.

Daarom rekent BR30 en ikzelf op uw steun. Stem op 14.10.2018 op BR30 op lijst nummer 7. Want verandering is ECHT nodig!


Karel Milis

BR30  plaats  11 op lijst nummer 7

Bruinbeekstraat 15  2820 Bonheiden
Email


  0468/167532